مقالات

آموزش معاملات فیوچرز در ارز دیجیتال به زبان ساده

آموزش معاملات فیوچرز در ارز دیجیتال به زبان ساده
ستاره فعالستاره غیر فعال
ستاره فعالستاره غیر فعال
ستاره فعالستاره غیر فعال
ستاره فعالستاره غیر فعال
ستاره فعالستاره غیر فعال
4.66 - (8 امتیاز)

در دنیای پرشتاب و پویای بازار ارزهای دیجیتال، روش‌های متنوعی برای انجام معاملات وجود دارد. یکی از این روش‌ها که در سال‌های اخیر محبوبیت زیادی پیدا کرده است، معاملات فیوچرز در ارز دیجیتال نام دارد. از همین رو، می‌خواهیم در این مقاله از مجله هلواکس بیشتر با این مفهوم آشنا شویم.

معاملات فیوچرز در ارز دیجیتال چیست؟

معاملات فیوچرز یک روش جذاب و پرطرفدار در دنیای بازارهای مالی آنلاین است که از طریق آن می‌توانید دادوستدی برای آینده انجام دهید. در این نوع معاملات، شما ارز دیجیتال موردنظر خود را در زمان حال خرید و فروش می‌کنید، اما تحویل و مالکیت آن به آینده موکول می‌شود.

معاملات فیوچرز در ارز دیجیتال مانند زمین بازی بزرگی است که در آن سرمایه‌گذاران نهادی و تریدرها به معامله بر روی دارایی‌هایی می‌پردازند که هنوز مالکیت آن‌ها را به دست نیاورده‌اند. همچنین، سود و ضرر در این معاملات نیز تنها بر پایه توافق بین خریدار و فروشنده رقم می‌خورد.

معاملات فیوچرز چگونه انجام می‌شود؟

در این نوع معاملات، دو عامل کلیدی یعنی قیمت فعلی ارز دیجیتال و پیش‌بینی نوسات آن نقشی اساسی در سودآوری شما دارند. سرمایه‌گذاران نیز برای پیش‌بینی روند قیمت از دو نوع پوزیشن لانگ و شورت بهره می‌برند.

در پوزیشن لانگ و شورت سرمایه‌گذار به‌ترتیب  بر روی افزایش یا کاهش قیمت ارز دیجیتال در آینده سرمایه‌گذاری می‌کند. همچنین در معاملات فیوچرز، برخلاف معاملات اسپات، معامله‌گران نیازی به پرداخت کامل ارزش ارز دیجیتال در زمان معامله ندارند. آن‌ها می‌توانند از اهرم و مارجین برای افزایش قدرت خرید خود و انجام معاملات بزرگ‌تر با سرمایه کمتر استفاده کنند.

مارجین به مقدار سرمایه‌ای گفته می‌شود که معامله‌گر باید به عنوان وثیقه نزد صرافی قرار دهد تا پوزیشن خود را باز نگه دارد. اهرم نیز به معامله‌گر اجازه می‌دهد تا با استفاده از مارجین، معاملات بزرگ‌تر انجام دهد. به‌عبارت دیگر، معامله‌گر با کمک اهرم می‌تواند با سرمایه کمتر، پوزیشنی با ارزش بیشتر باز کند.

از همین رو استفاده از اهرم می‌تواند سود معاملات را به‌طور قابل توجهی افزایش دهد. بااین‌حال، ریسک معاملات اهرمی نیز به همان نسبت افزایش می‌یابد. در صورت حرکت قیمت در خلاف جهت پیش‌بینی معامله‌گر، ضرر معامله نیز به همان نسبت اهرم زیاد می‌شود.

انواع معاملات فیوچرز در ارز دیجیتال

تریدرها در بازار ارز دیجیتال از انواع مختلفی از معاملات فیوچرز استفاده می‌کنند. هر کدام از این نوع معاملات، مزایا و معایب خاص خود را دارند و انتخاب نوع مناسب آن، به استراتژی و اهداف معاملاتی شما بستگی دارد.

استاندارد

این نوع معاملات، دارای تاریخ انقضای مشخصی هستند و در آن تاریخ، باید تسویه حساب شوند. تسویه حساب نیز می‌تواند به صورت تحویل دارایی یا پرداخت مابه‌التفاوت قیمت انجام گیرد.

تحویل فیزیکی

در این نوع در تاریخ انقضا موردنظر دارایی پایه به خریدار تحویل داده می‌شود. به‌طور کلی این نوع معاملات، برای معامله‌گرانی که به دنبال مالکیت دارایی هستند، مناسب به‌نظر می‌رسد.

دائمی

این نوع معاملات بدون تاریخ انقضا هستند و تا زمانی که شما تمایل داشته باشید، می‌توانید پوزیشن خود را باز نگه دارید. فاندینگ ریت در این نوع معاملات از اهمیت بالایی برخوردار است. این مفهوم برای جلوگیری از انحراف قیمت قرارداد آتی دائمی از قیمت شاخص به کار می‌رود. این نرخ به صورت دوره‌ای محاسبه و به خریداران یا فروشندگان پرداخت می‌شود.

تفاوت معاملات فیوچرز و اسپات در ارزهای دیجیتال

معاملات اسپات و فیوچرز در ارز دیجیتال دو نوع از رایج‌ترین روش‌های معامله هستند. تفاوت این دو روش در این است که معاملات اسپات به صورت بازارهای یک طرفه هستند و کسب سود تنها از طریق افزایش قیمت دارایی ممکن می‌باشد. اما در معاملات فیوچرز امکان کسب سود از کاهش و افزایش قیمت ارز دیجیتال وجود دارد.

در نهایت انتخاب نوع معامله نیز به میزان ریسک‌پذیری معامله‌گران مربوط است. به‌عنوان مثال افراد با ریسک‌پذیری پایین، معاملات اسپات را ترجیح می‌دهند. زیرا در این نوع معامله، تا زمانی که دارایی خود را به فروش نرسانده‌اند، مالکیت آن محفوظ می‌ماند.

در مقابل، معاملات فیوچرز به‌دلیل استفاده از اهرم از ریسک بسیار بالایی برخوردار هستند. در این نوع معامله، اگرچه امکان سودهای بزرگ وجود دارد، اما احتمال از دست رفتن تمام سرمایه نیز به همان اندازه بالا است.

مزایا و معایب معاملات فیوچرز در ارز دیجیتال

معاملات فیوچرز در ارز دیجیتال به دلایل ممتازی بسیار محبوب شده است. در این بخش، برخی از دلایل استفاده از آن را مورد بررسی قرار می‌دهیم.

کسب سود در بازارهای نزولی

برخلاف معاملات اسپات که فقط در صورت افزایش قیمت دارایی می‌توان سود کسب نمود، معاملات فیوچرز امکان فروش استقراضی را نیز فراهم می‌کنند. به این ترتیب، معامله‌گران می‌توانند از کاهش قیمت ارز دیجیتال نیز سود ببرند.

سهولت استفاده

معاملات فیوچرز در ارز دیجیتال علی‌رغم پیچیدگی‌های ظاهری، از رابط کاربری ساده‌ای برخوردار هستند. از همین رو، معامله‌گران مبتدی نیز می‌توانند به‌راحتی از این ابزار برای معاملات خود استفاده کنند.

افزایش پتانسیل سود

این معاملات با استفاده از اهرم انجام می‌شوند. سرمایه‌گذاران نیز با کمک اهرم می‌توانند با استفاده از سرمایه‌ کمتر، موقعیت‌های بزرگتری باز کنند و در نتیجه پتانسیل سود خود را به‌طور قابل توجهی افزایش دهند.

دسترسی به بازارهای جهانی

معاملات فیوچرز در صرافی‌های بین‌المللی انجام می‌شوند. از همین رو معامله‌گران می‌توانند به بازارهای جهانی ارز دیجیتال دسترسی داشته باشند و از فرصت‌های معاملاتی در سراسر جهان استفاده کنند.

نقدشوندگی بالا

بازار معاملات فیوچرز نقدینگی بالایی دارد، این یعنی معامله‌گران می‌توانند به‌راحتی و بدون لغزش قیمت، معاملات خود را باز و بسته کنند.

عدم نگهداری از توکن‌ها

در معاملات فیوچرز، شما به‌طور مستقیم توکنی نمی‌خرید، بلکه فقط بر روی قیمت آن معامله انجام می‌دهید. این امر نیز نیاز به نگهداری ارز دیجیتال و در نتیجه، ریسک سرقت یا از دست رفتن آن را از بین می‌برد.

در کنار مزایای متعدد، معایب زیادی نیز در این معاملات به چشم می‌خورد که باید قبل از ورود به این بازار به‌طور کامل با آن‌ها آشنا شوید.

ریسک اهرم

استفاده از اهرم، ابزاری دو لبه در معاملات فیوچرز در ارز دیجیتال است. اگرچه شما با اهرم می‌توانید با سرمایه کمتر، سودهای بزرگ‌تری کسب کنید، اما این موضوع پتانسیل ضرر شما را نیز به‌طور قابل توجهی افزایش می‌دهد. در معاملات اهرمی، حتی نوسانات کوچک قیمتی می‌توانند منجر به ضررهای سنگین شوند.

نیاز به دانش و تخصص

معاملات فیوچرز به دلیل پیچیدگی و ماهیت پرریسک به دانش و تخصص کافی در زمینه تحلیل تکنیکال، تحلیل فاندامنتال و مدیریت ریسک نیاز دارند. بنابراین بدون تسلط بر این مهارت‌ها، احتمال موفقیت در بازار بسیار پایین خواهد بود.

تاریخ انقضا

این معاملات دارای تاریخ انقضا هستند و پس از آن باید تسویه حساب شود. این موضوع می‌تواند برای معامله‌گرانی که می‌خواهند موقعیت خود را برای مدت طولانی نگه دارند، مشکل‌ساز باشد.

استرس و فشار روانی

با توجه به ریسک بالا و نوسانات شدید در بازار ارزهای دیجیتال، این معاملات می‌تواند استرس و فشار روانی زیادی را به معامله‌گران وارد کند.

جمع‌بندی

معاملات فیوچرز در ارز دیجیتال به‌دلیل امکان معامله دو طرفه و پتانسیل سودآوری بالا، در بین تریدرها محبوبیت زیادی دارند. بااین‌حال به‌دلیل ریسک بالا برای افراد مبتدی مناسب نیستند. از همین رو اگر تجربه کافی در زمینه معاملات ندارید، قبل از ورود به آن، حتما دانش خود را در این زمینه افزایش دهید.

 investopedia

coindesk

learn.bybit

نویسنده:نعمتی نعمتی
  • ۲۴ آذر ۱۴۰۳

نظرات شما: