از نگاه هلواکس

تحریم ایرانی ها توسط بایننس و خطر از دست رفتن سرمایه

تحریم ایرانی ها توسط بایننس و خطر از دست رفتن سرمایه
ستاره فعالستاره غیر فعال
ستاره فعالستاره غیر فعال
ستاره فعالستاره غیر فعال
ستاره فعالستاره غیر فعال
ستاره فعالستاره غیر فعال
4.13 - (5 امتیاز)
فهرست مطالب

چند روز پیش در خبرها آمد که کاربران ایرانی ارزهای دیجیتال ماه‌ها پس از تحریم ایرانی ها توسط بایننس و بازگشت تحریم‌های اقتصادی علیه کشورمان از خدمات صرافی جهانی بایننس استفاده کرده‌اند. صرافی جهانی ارزهای دیجیتال بایننس و تحریم‌های کشورمان با این خبر در کانون توجه قرار گرفتند. البته بایننس در جزایر کیمن فعالیت می‌کند و مشمول تحریم‌های نهادهای آمریکایی از انجام تجارت با ایران نمی‌شود. اما به دلیل تجارت با یک کشور تحریم شده و یا فراهم کردن وسیله‌ای برای دور زدن تحریم‌های تجاری توسط ایرانیان احتمالاً با تحریم‌های ثانویه مواجه خواهد شد. با هلواکس مگ همراه باشید تا این خبر و حاشیه‌های پیرامون آن را مورد بررسی قرار دهیم.

تحریم ایرانی ها توسط بایننس از کجا شروع شد؟

ایالات‌متحده در سال ۲۰۱۸ تحریم‌هایی که سه سال پیش به عنوان بخشی از توافق هسته‌ای ایران با قدرت‌های بزرگ جهانی به حالت تعلیق درآمده بود را دوباره اعمال کرد. در نوامبر همان سال، بایننس به معامله‌گران ایرانی اطلاع داد که دیگر به آن‌ها خدمات نمی‌دهد و باید هر چه سریع‌تر حساب‌های خود را نقد کنند. اما به نظر می‌رسد بزرگ‌ترین صرافی ارز دیجیتال جهان علی‌رغم تحریم‌ها و ممنوعیت‌ها برای انجام تجارت در ایران به پردازش معاملات توسط مشتریان کشورمان ادامه داده است.

هفت تاجر ایرانی در مصاحبه با رویترز اعلام کردند که این ممنوعیت را دور زده‌اند. این معامله‌گران می‌گویند تا سپتامبر سال گذشته از حساب‌های بایننس خود استفاده می‌کردند. اما پس از آنکه صرافی بایننس یک ماه قبل قوانین ضد پولشویی خود را تشدید کرد، دسترسی به حساب‌های خود را از دست دادند. مشتریان تا آن زمان می‌توانستند فقط با یک آدرس ایمیل در بایننس ثبت‌نام کرده و تجارت کنند. علاوه بر این هفت تاجر، یازده نفر دیگر در ایران نیز در پروفایل لینکدین خود گفته‌اند که پس از تحریم ایرانی ها توسط بایننس در سال ۲۰۱۸ همچنان به معامله ارزهای دیجیتال در بایننس ادامه داده‌اند.

خطر فعالیت ایرانی ها در بایننس

علت تحریم ایرانی ها توسط بایننس چیست؟

بایننس بارها اعلام کرده که قواعد تحریم‌های بین‌المللی را به شدت رعایت می‌کند. حتی یک کارگروه ویژه متشکل از کارشناسان تحریم برای پایبندی به تحریم‌های جهانی تشکیل داده است. بایننس برای جلوگیری از استفاده افراد یا نهادهای تحریم شده از پلتفرم خود از ابزارهای بانکی استفاده می‌کند. اما هلدینگ بایننس در جزایر کیمن بریتانیا مستقر است و یک دفتر مرکزی واحد ندارد. درواقع از نهاد اصلی پشت صرافی Binance.com که مشتریان ایالات‌متحده را نمی‌پذیرد، جزئیاتی ارائه نشده است. مشتریان ایالات‌متحده به یک صرافی جداگانه به نام بایننس آمریکا هدایت می‌شوند. بایننس آمریکا در سال ۲۰۲۰ و توسط چانگ پنگ ژائو مؤسس و مدیرعامل این نهاد تأسیس شد.

برخی وکلا می‌گویند ساختار بایننس موجب معافیت آن از تحریم‌های مستقیم ایالات‌متحده می‌شود. این تحریم‌ها شرکت‌های آمریکایی را از انجام تجارت در ایران منع می‌کنند. بنابراین معامله‌گران ایرانی از صرافی اصلی بایننس که یک شرکت آمریکایی نیست، استفاده می‌کردند. اما بایننس در معرض تحریم‌های ثانویه قرار دارد. هدف تحریم‌های ثانویه جلوگیری از تجارت شرکت‌های خارجی با نهادهای تحریم شده یا کمک به ایرانی‌ها برای دور زدن تحریم‌ها است. بنابراین تحریم ایرانی ها توسط بایننس برای فرار از گرفتار شدن در تحریم‌های ثانویه بود. چرا که دسترسی بایننس به سیستم مالی ایالات‌متحده را مختل می‌کند.

علت تحریم ایرانی ها توسط بایننس

دور زدن تحریم‌ها با دور زدن فیلترینگ!

معامله‌گران ایرانی زیربنای رشد بایننس در ایران را استفاده کاربران از شبکه‌های خصوصی مجازی (VPN) و ابزارهای پنهان کردن آدرس پروتکل اینترنت (IP) می‌دانند. این ابزارها مکان فرد استفاده کننده از اینترنت را به جایی دور مرتبط می‌کنند. مثلاً هکرهای کره شمالی از VPN ها برای پنهان کردن مکان‌هایشان استفاده می‌کنند. این هکرها حساب‌هایی را در سال ۲۰۲۰ برای شستن رمز ارزهای سرقت شده خود در بایننس راه‌اندازی کردند.

یکی از کاربران ایرانی بایننس می‌گوید از VPN برای تجارت حدود ۴۰۰۰ دلار رمز ارز در بایننس استفاده کرده است. او می‌گوید همه ایرانی‌ها از این روش پر خطر و پر ریسک استفاده می‌کنند. اما وزارت خزانه‌داری ایالات‌متحده در راهنمای اعمال تحریم‌ها برای شرکت‌های ارز دیجیتال گفت که ابزارهای تحلیلی پیچیده‌ای برای تشخیص جعلی بودن آدرس IP وجود دارد. شرکت‌های رمز ارز می‌توانند اطلاعاتی مانند آدرس‌های ایمیل را جمع‌آوری کنند و به کاربران یک کشور تحریم شده هشدار دهند.

انتظار می‌رود صرافی‌های ارز دیجیتال مانند بایننس از این نوع اقدامات برای رعایت تحریم‌ها استفاده کنند. خود ژائو در نوامبر ۲۰۲۰ به مصاحبه‌کنندگان گفت: «کاربران گاهی اوقات برای عبور از بلوک امنیتی ما راه‌های هوشمندانه‌ای پیدا می‌کنند. بنابراین ما باید در شناسایی و مسدود کردن این راه‌ها هوشمندتر عمل کنیم.»

چانگ پنگ ژائو مدیر عامل بایننس

نتایج تحریم ایرانی ها توسط بایننس

معامله‌گران وطنی ارزهای دیجیتال حتی با سخت‌تر شدن موضع بایننس در قبال ایران در حال افزایش هستند. ارزهای دیجیتال در ایران جذاب هستند زیرا تحریم‌ها تلفات زیادی بر اقتصاد وارد کرده است. کاربران از زمان تولد بیت کوین در سال ۲۰۰۸ به سمت وعده‌های ارز دیجیتال مبنی بر آزادی اقتصادی فراتر از دسترس دولت‌ها جذب شدند. بسیاری از ایرانیان با توجه به قطع خدمات مالی جهانی و برای انجام تجارت در اینترنت به بیت کوین اعتماد کردند. ارز دیجیتال راه خوبی برای دور زدن تحریم‌ها و نیز کسب درآمد محسوب می‌شود.

معامله گران صرافی بایننس دلایل رشد کاربرد آن در ایران را به بررسی محدود پیشینه مشتریان، کاربری آسان، نقدینگی زیاد و تعداد بالای رمز ارزهای قابل معامله نسبت می‌دهند. مثلاً معامله گران می‌توانند با ارائه یک آدرس ایمیل در بایننس حساب باز کنند. قبل از تحریم ایرانی ها توسط بایننس در سال ۲۰۱۸ حداقل سه کارمند ارشد بایننس از محبوبیت و استفاده گسترده مشتریان ایرانی از این پلتفرم آگاه بودند. مثلاً تهران تا سپتامبر ۲۰۱۹ در میان شهرهای برتر دنبال کننده صفحه اینستاگرام بایننس و بالاتر از نیویورک و استانبول قرار داشت. حال تحریم‌ها باعث شده تا کاربران ایرانی نتوانند از این صرافی محبوب استفاده کنند اما آیا این پایان کار است؟

نتایج تحریم ایرانی ها توسط بایننس

تحریم ایرانی ها توسط بایننس و راه جایگزین

آیا تحریم ایرانی ها توسط بایننس پایان کار است و هیچ راه جایگزینی وجود ندارد؟. آیا همچنان باید از طریق راه‌های پرخطری مانند فیلترشکن اقدام به معامله رمز ارز کنیم؟. همان‌طور که اشاره شد امکان ردیابی و شناسایی آدرس‌های جعلی در اینترنت وجود دارد. بنابراین صرافی‌ها می‌توانند در همکاری با وزارت خزانه‌داری ایالات‌متحده به کشف آدرس‌های جعلی و کاربران ایرانی بپردازند. پس هر لحظه امکان شناخت یک کاربر ایرانی و از دست رفتن سرمایه او در این صرافی‌ها وجود دارد. اما چاره و راه جایگزین چیست؟

هلواکس یک صرافی وطنی است که به شکل قانونی در داخل کشورمان فعالیت دارد. این صرافی حضور فیزیکی دارد یعنی تنها یک پلتفرم مجازی نیست. شما عزیزان می‌توانید با طی مراحلی نه چندان سخت در این صرافی ثبت‌نام کنید و سپس به انجام معامله بپردازید. رمز ارزهای ارائه شده در صرافی هلواکس بسیار متنوع هستند و تقریباً تمامی ارزهای دیجیتال معتبر جهانی در این صرافی معامله می‌شوند. نرخ کارمزدها نیز نسبت به سایر صرافی‌ها و پلتفرم‌ها بسیار پایین و منصفانه تعیین شده است. هدف هلواکس ایجاد یک پلتفرم داخلی قابل اعتماد، امن، سریع و با نقدینگی بالا برای معامله گران ایرانی ارزهای دیجیتال بوده است.

صرافی هلواکس جایگزین صرافی بایننس

جمع بندی

ماجرای تحریم ایرانی ها توسط بایننس و مسدود شدن حساب‌های کاربران ایرانی یک بار دیگر زنگ خطر را به صدا درآورد. این ماجرا می‌تواند هشداری برای کاربران ایرانی باشد که سرمایه های خود را به صرافی‌های خارجی سرازیر نکنند. فضای دیفای و وب ۳ وعده هایی مبنی بر آزادی عمل و ناشناس بودن را به افراد می‌دهند. اما این فناوری‌ها همچنان در آغاز کار هستند و سیطره دولت‌ها بر این فضا کماکان احاطه دارد. توصیه ما به معامله گران ایرانی ارزهای دیجیتال این است که از پلتفرم‌های وطنی نظیر صرافی ارز دیجیتال هلواکس استفاده کنند.

  • ۰۹ خرداد ۱۴۰۳

نظرات شما: