از نگاه هلواکس

بیوگرافی جاستین سان، خالق ترون

بیوگرافی جاستین سان، خالق ترون
ستاره فعالستاره غیر فعال
ستاره فعالستاره غیر فعال
ستاره فعالستاره غیر فعال
ستاره فعالستاره غیر فعال
ستاره فعالستاره غیر فعال
4.98 - (8 امتیاز)
فهرست مطالب

جاستین سان یک کارآفرین شناخته‌شده در صنعت ارزهای دیجیتال و بلاکچین به شمار می‌رود. او بنیان‌گذار بنیاد ترون (TRON) است و از ژوئن ۲۰۱۸ به عنوان مدیرعامل بیت تورنت فعالیت می‌کند. او قبلا توسعه کسب و کار ریپل را در چین رهبری می‌کرد. جاستین کارشناسی ارشد خود را در سال ۲۰۱۳ از دانشگاه UPenn و لیسانس خود را از دانشگاه پکن در سال ۲۰۱۱ کسب کرد. در این مقاله از هلواکس مگ با بیوگرافی این کارآفرین جوان و مدیرعامل ترون آشنا خواهید شد.

جاستین سان کیست؟

جاستین سان (Justin Sun) یک کارآفرین جوان چینی است که در سال ۱۹۹۰ متولد شد. او در سال ۲۰۱۷ و با جمع‌آوری ۶۳ میلیون یورو در افتتاحیه ارز دیجیتال ترون (TRX) در چین ثروتمند شد. سان در سال ۲۰۱۹ و با پیشنهاد ۴ میلیون یورویی خود در eBay برای صرف یک ناهار خیریه با وارن بافت و لغو آن سه روز قبل از رویداد، به شهرت جهانی رسید. او همچنین مدیرعامل شرکت بیت تورنت (BitTorrent) است که آن را در سال ۲۰۱۹ خریداری کرد. در عین حال، مالک پولونیکس (Poloniex) یک صرافی نسبتا معروف ارزهای دیجیتال هم هست.
جاستین قبل از اینکه با ارزهای دیجیتال موردتوجه قرار گیرد، سابقه رسانه‌ای داشت. در سال ۲۰۱۱ او بر روی جلد مجله چینی Yazhou Zhoukan، رقیب مجله «هفته آسیا» قرار گرفت. در سال ۲۰۱۴ از او به عنوان رهبر جهانی جوانان در انجمن سالانه داووس در سوئیس نام بردند. سال ۲۰۱۵ هم از کانال تلویزیونی چینی CNTV به عنوان قابل‌توجه‌ترین کارآفرین جدید معرفی شد. جاستین سان بین سال‌های ۲۰۱۵ تا ۲۰۱۷ همچنین به جدول ثروتمندان آسیایی زیر ۳۰ سال فوربس وارد شد.

جاستین سان کیست؟

مشکلات جاستین سان با دولت چین

موضع دولت کمونیستی در پکن که قبلا از طرفداران پر و پا قرص ارزهای دیجیتال بود و اشتغال‌زایی زیادی با کریپتو انجام داد به دو دلیل تغییر کرد. اولا استخراج ارزهای دیجیتال متکی بر مصرف انرژی ارزان است. این امر در چین بدون منابع نفتی به معنای استفاده از معادن آلاینده زغال‌سنگ است که هنوز هم بیشترین انرژی چین را تامین می‌کند. بنابراین دولت پکن برای کاهش ردپای کربن خود قوانین سخت‌گیرانه‌ای را بر کل صنعت ارزهای دیجیتال وضع کرد.

ثانیا ارزهای دیجیتال با ناشناس ماندن کاربران و تراکنش‌های آن‌ها مترادف هستند. بنابراین بانک مرکزی چین را دور می‌زند و در چندین مورد هم به فعالیت‌های مجرمانه مرتبط شده است. از این گذشته، پرداخت‌ها بین دو کیف پول رمزنگاری از نامی به نام دیگر انجام نمی‌شود، بلکه از کیفی به کیف دیگر می‌رود. در اغلب صرافی‌ها هم احراز هویت ضروری نیست که به معنای ناشناس بودن است.

این بدان معنی است که افراد ثروتمند چین با استفاده از رمز ارزها توانستند پول خود را به بهشت‌های مالیاتی مانند سوئیس و جمهوری چک منتقل کنند. بنابراین و به‌ویژه از زمان روی کار آمدن دولت رئیس‌جمهور شی جین پینگ، میلیاردرها برای فرار از مالیات شدیدا تعقیب می‌شوند. جاستین سان هم یکی از آن فراریان مالیاتی احتمالی است، اما مدیرعامل ترون همیشه این موضوع را رد می‌کند.

مشکلات جاستین سان با دولت چین

دوستی با مدیرعامل علی‌بابا

«جک ما» (Jack Ma) مدیرعامل فروشگاه علی‌بابا (Alibaba) در سن ۲۶ سالگی از جاستین خواست تا در دانشگاه هوپان (Hupan) وی تحصیل کند. جاستین زیر نظر خود جک درس خواند و این دو از آن زمان به بعد دوستان خوبی برای هم شدند. شایعات حاکی از آن است که وقتی جاستین سان با دولت چین به مشکل می‌خورد، جک از نفوذ خود استفاده می‌کند تا شاگرد جوان خود را از مشکل خارج کند. جاستین هم بعدا با اهدای حدود ۱.۲ میلیون یورو به دانشگاه هوپان در آوریل ۲۰۱۹ به استاد خود ادای دین کرد.

جاستین سان و رسانه‌ها

جاستین به عنوان یک بازاریاب واقعی، همیشه با هر کاری که انجام می‌دهد توجهات رسانه‌ها را به خود و شرکت‌هایش جلب می‌کند. او در دسامبر ۲۰۱۹ قول داد که ۱ میلیون دلار به سازمان گرتا تونبرگ کمک کند. زیرا به اشتیاق گرتا تونبرگ علیه گرمایش جهانی احساس تعلق می‌کند. این پیام او بازتابی بسیار منفی توسط دو میلیون دنبال کننده او در توییتر داشت. چرا که حرکت او را صادقانه تفسیر نکردند.
از سوی دیگر، ارز دیجیتال برای استخراج خود به مصرف مقادیر زیادی از انرژی نیاز دارد. از آنجایی که انرژی ارزان در چین در دسترس است، حدود ۵۰ درصد کل ماینرها در این کشور مستقر هستند. فرض بر این است که استخراج ارز دیجیتال در آلودگی هوای چین و گرمایش جهانی نقش دارد. او همچنین در سال ۲۰۱۹ به داشتن دنبال کنندگان جعلی توییتر متهم شد و اینکه هزینه تصاحب بیت تورنت را هم هنوز به طور کامل پرداخت نکرده است.

ناهار با وارن بافت

جاستین سان زمانی به شهرت بین‌المللی دست یافت که در تابستان ۲۰۱۹ و برای صرف ناهار با وارن بافت، سرمایه‌گذار افسانه‌ای و مدیرعامل برکشایر هاتاوی ۴ میلیون یورو پرداخت کرد. جاستین ادعا کرد که می‌خواهد اولین کسی باشد که وارن را وادار به سرمایه‌گذاری در ارزهای دیجیتال می‌کند.
با این حال، سه روز قبل از این‌که ناهار معروف برگزار شود، خود جاستین همه‌چیز را لغو کرد. چرا که به گفته خودش کسالت داشت و در آن زمان از سنگ کلیه رنج می‌برد. منتقدان این کارآفرین جوان ادعا کردند که او از این ماجرا برای بازاریابی و کسب شهرت استفاده کرده است. اما به هر حال این داستان بسیار خبرساز شد و به نظر می‌رسد موفقیت‌آمیز بوده است.

ناهار جاستین سان با وارن بافت

شکایت دیزنی از جاستین سان

یک شرکت چینی در آمریکا که جاستین با آن روابط خوبی دارد رایبو تکنولوژی (Raybo Technology) است. سال گذشته این شرکت تلاش کرد تا حق ثبت اختراع را از اداره ثبت اختراعات ایالات‌متحده به دست آورد و نام Tron را برای همیشه به این کارآفرین جوان چینی پیوند دهد. با این حال، زمانی که باب ایگر، مدیرعامل دیزنی در مورد این موضوع شنید، ارتشی از وکلا را فراخواند و همه‌چیز را تعطیل کرد.
به هر حال فیلم‌های Tron 1982 و Tron Legacy در سال ۲۰۱۰ نام‌های تجاری خاص دیزنی بودند و ایگر نمی‌خواست نام تجاری Tron صرفا توسط یک جوان ناشناخته چینی تصرف شود. شرکت دیزنی برای دفاع در این پرونده از وکلای حرفه‌ای دعوت کرده است و جاستین حتما تحت پیگرد قانونی قرار خواهد گرفت.

شکایت دیزنی از جاستین سان

درباره ترون

بنیاد ترون (Tron) که در سال ۲۰۱۷ تاسیس شد، می‌خواهد یک اکوسیستم اینترنتی غیرمتمرکز ایجاد کند که کارآمد، مقیاس‌پذیر و مقرون‌به‌صرفه باشد. ترون از آن زمان به یکی از فعال‌ترین بلاکچین‌های منبع باز و پذیرای قراردادهای هوشمند در جهان تبدیل شده است. در حال حاضر ترون میزبان بیش از ۳۲ میلیون حساب کاربری و مجموعه‌ای قوی از حدود ۱۵۰ دی اپ فعال روزانه است. به طور میانگین بیش از یک میلیون تراکنش در روز بر روی شبکه ترون صورت می‌پذیرد. همچنین استیبل کوین USDD با بزرگ‌ترین گردش مالی را در خود جای داده است که بیش از ۵۰ درصد از کل عرضه جهانی کوین‌های پایدار را تشکیل می‌دهد.

جاستین سان مدیرعامل بیت تورنت (BitTorrent) مستقر در سانفرانسیسکو نیز هست. این کمپانی پشت بزرگ‌ترین پروتکل ارتباطی همتا به همتا (P2P) برای اشتراک‌گذاری غیرمتمرکز فایل‌ها است. این پروتکل وظیفه جابجایی بخش قابل توجهی از ترافیک اینترنت جهان را در هر روز بر عهده دارد. شبکه BTFS که به عنوان شاخه‌ای از پروتکل‌های BitTorrent و Tron دارای توربو شارژ است، نسل بعدی سیستم ذخیره‌سازی وب غیرمتمرکز به شمار می‌رود.

جاستین سان و ترون

اقدامات بشر دوستانه

جاستین سان بارها تعهد خود را به امور بشردوستانه نشان داده است. به‌عنوان مثال او ۱.۵ میلیون دلار به دانشگاه هوپان اهدا کرد. این دانشگاه به طور فعال در حمایت از اهداف خیریه مشارکت دارد. تلاش‌های بشردوستانه سان نشان‌دهنده تمایل او برای ایجاد تاثیرات مثبت بر جامعه و افزایش کمک‌های بشردوستانه است.

درگیری جاستین سان با جین

جاستین سان در مصاحبه‌ای اظهار داشت که او و شریکش به دلیل عدم تعهد جین به پروژه ترون با هم درگیر شدند. او گفت که جین به ترون علاقه ندارد، زیرا او روی پروژه‌های دیگری مانند صرافی ارزهای دیجیتال بیت گویلد متمرکز شده است. با این حال، این داستان درست به نظر نمی‌رسد، زیرا ترون تا به حال در این صرافی فهرست نشده است.

جاستین سان

سرمایه‌گذاری‌های جاستین سان

ثروت جاستین سان در ارزهای دیجیتال به طور مساوی بین استیبل کوین‌ها و توکن‌های اتریوم، بیت کوین، بایننس و ترون تقسیم می‌شود. این میلیاردر ارز دیجیتال اخیرا نیز صرافی پولونیکس را خریداری کرده است و فعالیت آن را به جزایر سیشل انتقال داد. جاستین سان همچنین پلتفرم‌های استیمت و بیت تورنت را به قیمت ۱۴۰ میلیون دلار خریده است. باتوجه به این موارد دارایی خالص او بین ۲۰۰ تا ۴۰۰ میلیون دلار خواهد بود.

جمع‌بندی

جاستین سان کارآفرین ۲۹ ساله پشت ترون یک چهره بحث‌برانگیز در صنعت ارزهای دیجیتال بوده است. کارهای او اغلب واکنش‌های متفاوتی را برانگیخته است و برخی آن‌ها را شیرین‌کاری‌های تبلیغاتی و برخی هم صراحت لهجه در رسانه‌های اجتماعی دانسته‌اند. با این وجود، سان یک نیروی محرکه مهم در بخش کریپتو است. زیرا او با تلاش‌های گذشته و برنامه‌های آینده خود در میان پرکارترین کارآفرینان فناوری امروزی قرار می‌گیرد.