از رمزارزها

اتریوم کلاسیک چیست؟ تفاوت ارز دیجیتال ETC با ETH

اتریوم کلاسیک چیست؟ تفاوت ارز دیجیتال ETC با ETH
ستاره فعالستاره غیر فعال
ستاره فعالستاره غیر فعال
ستاره فعالستاره غیر فعال
ستاره فعالستاره غیر فعال
ستاره فعالستاره غیر فعال
4.63 - (5 امتیاز)
فهرست مطالب

مرج اتریوم توجهات زیادی را به اتریوم کلاسیک ایجاد کرد. مرج رویدادی است که اتریوم را از مکانیسم اجماع اثبات کار (PoW) به اثبات سهام (PoS) ارتقا داد. این کار توانست مصرف انرژی اتریوم را کاهش دهد. برعکس، ارز دیجیتال ETC در همان مکانیسم اثبات کار باقی ماند. اما این دو چه تفاوت‌های دیگری باهم دارند. در این مطلب از هلواکس مگ، نسخه کلاسیک اتریوم را زیر ذره‌بین قرار می‌دهیم و آن را با ETH اصلی مقایسه می‌کنیم.

اتریوم کلاسیک چیست؟

اتریوم کلاسیک (ETC) یک هارد فورک از اتریوم اصلی (ETH) است که در جولای ۲۰۱۶ به انجام رسید. این هارد فورک پس از یک رویداد هک ارز دیجیتال بزرگ صورت پذیرفت که منجر به سرقت ۳.۶ میلیون اتریوم شد. در بخش‌های بعدی به این هارد فورک و دلایل وقوع آن خواهیم پرداخت. ارز دیجیتال Ethereum Classic از زمان راه‌اندازی خود به دنبال متمایز شدن از اتریوم بوده است. به همین دلیل است که نقشه راه فنی این دو شبکه با گذشت زمان بیشتر و بیشتر از یکدیگر فاصله می‌گیرد.
توسعه‌دهندگان ETC به عنوان یک سازمان داوطلبانه قصد ندارند شبکه را به یک نهاد انتفاعی تبدیل کنند. کاربران، کارمزد تراکنش‌های خود در شبکه کلاسیک اتریوم را با ارز دیجیتال ETC پرداخت می‌کنند و ماینرها نیز آن را بر اساس الگوریتم استخراج اثبات کار (PoW) استخراج می‌کنند. اتریوم کلاسیک برخلاف اتریوم برنامه‌ای برای تبدیل به الگوریتم استخراج اثبات سهام (PoS) ندارد. این در حالی است که چندین توسعه‌دهنده در حال کار بر روی ارتقاهای فنی آینده آن برای افزایش مقیاس‌پذیری شبکه هستند.

اتریوم کلاسیک چیست؟

اتریوم کلاسیک چگونه به وجود آمد؟

نگاهی اجمالی به تاریخچه پروتکل اتریوم به خوانندگان کمک می‌کند تا Ethereum Classic را بهتر درک کنند. ویتالیک بوترین در سال ۲۰۱۳ ایده یک زبان برنامه‌نویسی جدید و ساخت برنامه‌های کاربردی را برای خودکارسازی وظایف بلاکچین ارائه کرد. او وایت پیپر اصلی بلاکچین اتریوم را در سال ۲۰۱۴ منتشر کرد. نسخه اصلی شبکه اتریوم در سال ۲۰۱۵ منتشر شد و همه چیز به مدت یک سال بدون مشکل اجرا شد.
با این حال، راه‌اندازی سازمان مستقل غیرمتمرکز به نام «DAO» در سال ۲۰۱۶، همه چیز را برای بلاکچین جدید تغییر داد. DAO یک صندوق سرمایه‌گذاری خطرپذیر غیرمتمرکز بود که به حساب‌های سرمایه‌گذار خرد امکان می‌داد تا پروژه‌های سرمایه‌گذاری جمعی در شبکه اتریوم را تامین کنند.
اما کد قرارداد هوشمند DAO یک حفره امنیتی داشت. به دلیل این نقص امنیتی، هکرها توانستند بدون به‌روزرسانی تاریخچه تراکنش‌ها پول دریافت کنند. در ۱۷ ژوئن ۲۰۱۶، هکرها با سو استفاده از این کد توانستند ۵۰ میلیون دلار را از پروژه خارج کنند. این ضربه بزرگی به شبکه نوپای اتریوم بود. بنابراین بوترین و دیگر توسعه‌دهندگان پروژه احساس کردند که بازیابی اعتماد کاربران اتریوم ضروری است. زیرا کاربران تنها در صورتی دوباره به اکوسیستم اتریوم اعتماد می‌کنند که پول خود را پس بگیرند.

اتریوم کلاسیک چگونه به وجود آمد؟

هارد فورک اتریوم

توسعه‌دهندگان در ابتدا یک سافت فورک را پیشنهاد کردند تا نسخه فعلی و به‌روز شده اتریوم با یکدیگر سازگار باشند. اما این امر به دلیل مسائل قانونی و فنی محقق نشد. در عوض، شبکه اتریوم برای یک هارد فورک به اجماع رسید که به معنای ایجاد یک بلاکچین جدید و ناسازگار با پیش از خود بود. بنابراین، اتریوم کلاسیک در مقابل اتریوم به وجود آمد و همه را بر سر یک دوراهی قرار داد.
تصمیم برای فورک کردن بلاکچین اصلی اتریوم به یک بحث ایدئولوژیک در جامعه ارزهای دیجیتال منجر شد. برخی استدلال کردند که کد قانون است و تغییرناپذیری بلاکچین باید رعایت شود. بنابراین هک باید بخشی از تاریخچه تراکنش‌ها باقی بماند. استدلال مخالف این بود که بازیابی پول از اهمیت بالایی برخوردار است و در صورت لزوم باید معاملات را تغییر داد.
پس از بحث‌های داغ، این تصمیم به رای گذاشته شد. انجمن به هارد فورک رای داد و توسعه‌دهندگان آن را در ۲۰ ژوئیه ۲۰۱۶ و پس از بلوک شماره ۱۹۲.۰۰۰ اجرا کردند. بنابراین، یک بلاکچین منفرد به دو شبکه مجزا تبدیل شد. نسخه از پیش فورک شده بلاکچین به عنوان شبکه اتریوم کلاسیک شناخته شد که حاوی رکورد هک بود. بلاکچین اتریوم اما هک را معکوس کرد و پول را به کاربرانش برگرداند.

هارد فورک اتریوم کلاسیک

اتریوم کلاسیک در مقابل اتریوم

هردوی این ارزهای دیجیتال به عنوان یک ذخیره ارزش عمل می‌کنند. همچنین برای معامله و مبادله با سایر ارزهای دیجیتال کاربرد دارند. با این حال، آن‌ها در عواملی مانند سقف عرضه، سقف بازار و پروتکل اجماع متفاوت هستند. تفاوت‌های این دو اکوسیستم به شرح زیر است.

۱. سقف عرضه

طبق سیاست پولی اتریوم، هیچ محدودیتی برای عرضه آن وجود ندارد و می‌تواند به طور نامحدود افزایش یابد. با این حال، توسعه‌دهندگان برنامه‌ریزی کرده‌اند که این افزایش عرضه در هرسال تنها به میزان ۴.۵ درصد باشد. از سوی دیگر، سیاست پولی اتریوم کلاسیک بر مبنای عرضه ثابت تعریف شده است. بنابراین تنها ۲۳۰ میلیون ارز دیجیتال ETC وجود خواهد داشت که برای اطمینان از حفظ ارزش آن است.

۲. ارزش بازار

در زمان نگارش مقاله، یک اتریوم حدود ۱۲۶۳ دلار قیمت دارد (به یاد داشته باشید که قیمت‌ها در معرض تغییر دائمی هستند). اتریوم با ارزش ۱۵۴ میلیارد دلاری به عنوان دومین ارز دیجیتال بزرگ بازار شناخته می‌شود و عرضه در گردش آن هم ۱۲۲,۳۷۳,۸۶۶ میلیون کوین است. اتریوم در ۱۶ نوامبر ۲۰۲۱ به بالاترین قیمت خود یعنی ۴۸۹۲ دلار رسید.
از سوی دیگر، ارزش اتریوم کلاسیک در زمان نگارش این مقاله تنها ۲۰ دلار است. این کوین از نظر ارزش بازار نیز با ۲.۷ میلیارد دلار در رتبه ۳۲ بازار کریپتو قرار دارد. همچنین بیش از ۱۳۸ میلیون کوین در گردش دارد. بالاترین قیمت ارز دیجیتال ETC در ۶ مه ۲۰۲۱ به میزان ۱۷۶ دلار به ثبت رسید. بنابراین اتریوم (ETH) از لحاظ قیمت و ارزش بازار یک سر و گردن فراتر از اتریوم کلاسیک (ETC) است.

۳. پروتکل اجماع

اتریوم کلاسیک بر اساس مکانیسم امنیتی اجماع اثبات کار (PoW) اجرا می‌شود. از طریق این فرآیند، ماینرها مسائل پیچیده ریاضی را با استفاده از تجهیزات پرمصرف برای ثبت تراکنش‌ها در بلاکچین حل می‌کنند. آن‌ها با تایید موفقیت‌آمیز و افزودن بلوک‌های جدید به شبکه، توکن‌های ETC را به عنوان پاداش دریافت می‌کنند.
اتریوم در حال حاضر بر اساس اجماع اثبات سهام (PoS) اجرا می‌شود که در آن گره‌ها باید ارز دیجیتال اتریوم را استیکینگ کنند تا اعتبارسنج شبکه شوند. استیکینگ تضمین می‌کند که اعتبارسنج‌ها هیچ تراکنش مشکوکی را به یک بلوک اضافه نکنند. این تغییر از PoW به PoS به عنوان مرج اتریوم شناخته می‌شود و در سال ۲۰۲۲ به انجام رسید.

سرمایه‌گذاری در اتریوم یا اتریوم کلاسیک؟

به طور کلی، ارزش‌گذاری اتریوم کلاسیک در مقایسه با اتریوم بسیار ناچیز است. زیرا اتریوم به عنوان یکی از موفق‌ترین بلاکچین‌ها برای ساخت اپلیکیشن‌های دیفای و راه‌اندازی پروژه‌های NFT نیز عمل می‌کند. همچنین شبکه آن مقیاس‌پذیرتر است و تراکنش‌ها را با سرعت بیشتری پردازش می‌کند.
اتریوم در حال حاضر یکی از بهترین اکوسیستم‌ها برای سرمایه‌گذاری در میان ارزهای دیجیتال است. با این حال، این بدان معنا نیست که خرید اتریوم کلاسیک سرمایه‌گذاری خوبی محسوب نمی‌شود. زیرا یک پایگاه کاربری قوی با اصول تغییرناپذیر و اعتقادات راسخ دارد و هنوز یک دارایی خوب به شمار می‌رود.

سرمایه‌گذاری در اتریوم یا اتریوم کلاسیک در کدام مناسب است؟

جمع‌بندی

در نبرد بین اتریوم کلاسیک و اتریوم، ارز دیجیتال ETH تسلط بیشتری دارد. اتریوم در مقایسه با نسخه کلاسیک خود از اپلیکیشن‌های فعال، توسعه‌دهندگان، کاربردها و نقدینگی بیشتر بهره می‌برد. اما ارز دیجیتال ETC برای کسانی بهتر است که به ماینینگ و روش اثبات کار علاقه‌مند هستند.